Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Arabian Lauri
Isbn: 978-95-1042-589-3
Förlag: WSOY
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: april 2017

E-bok

Arabian Lauri

Romaani miehestä, joka halusi valaista maailman. Tarina kahden nuorukaisen erikoislaatuisesta ystävyydestä – salaisuuksista, elämäniloista.

Lauri Markola "Arabian Lauri", rikkaan perheen älykköpoika, on 12-vuotiaana saanut päähänpinttymän tutkimusmatkailija T. E. Lawrencesta, joka valloitusretkillään löysi Arabia Felixin eli nykyisen Jemenin. Lauri on 1980-luvun puolivälissä 23-vuotias eksoottinen taidemaailman ihmelapsi (valotaiteilija, muotoilija, kirjailija), joka pyörittää hovinaan isoa joukkoa kaltaisiaan taide- ja kulttuurimaailman lupauksia.

Kahdeksankymmentäluvun trendit, muoti, musiikki, tv-sarjat, uusromantiikka, bodarikulttuuri ja vihreä aate risteilevät kirjassa. Arabian ja Kumpulan seudut tulevat seikkaperäisesti kuvatuiksi. Toisten nuorten pää ei jatkuvaa korkealentoa kestä, toisista tulee maailmanparantajia. Ikuisesta ystävyydestä jää jäljelle erakoitunut sotauhrien luiden kerääjä ja kiertävä sielunpaimen.

"Miten nopeasti ja peruuttamattomasti tämä autuus nimeltä nuoruus katoaakaan, juuri siksi minulla ei ole täällä mitään tekemistä, paitsi oleskeleminen, ja olen siitä ikionnellinen. Aurinko on pysähtynyt taivaan piikkiin ja aavikko sykkii punaisena kuin jättiläismäinen sydän. Jotta en kuulostaisi liian äitelältä, voin kertoa, että olen juuri lorautellut skorpionien koloihin kiehuvaa vettä. Seuraava lause kumoaa taas edellisen pyrkimyksen: tunnustan että kirjoitan tätä kirjettä kynttilän valossa."

Anja Snellman (s. 1954) on yksi rakastetuimmista ja luetuimmista suomalaisista nykykirjailijoista, joka on aina tarttunut ajankohtaisiin ja vaiettuihin aiheisiin. Hänen rohkeasta ja omaperäisestä esikoisromaanistaan Sonja O. kävi täällä (1981) tuli unohtumaton sukupolvikokemus ja klassikko, jonka yhä uudet lukijat löytävät.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone