Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Suomen armeijan venäläinen perintö
Isbn: 978-95-2312-754-8
Förlag: Minerva kustannus
Kategori:
Historia
Tillgänglig sedan: mars 2019

E-bok

Suomen armeijan venäläinen perintö

Ainutlaatuinen tietoteos Suomen armeijassa palvelleista entisistä Venäjän armeijan upseereista sekä tapahtumista, jotka johtivat Suomen asevarastojen täydentymiseen venäläisellä ja neuvostoliittolaisella aseistuksella.

Kirjan ensimmäinen osa esittelee Suomen armeijan palveluksessa olevien entisten Venäjän upseerien elämänvaiheita. Nämä pienoiselämäkerrat kertovat yllättävän keskeisillä paikoilla vaikuttaneiden upseerien tiestä tehtäviinsä.

Toinen osa on omistettu Suomen armeijan venäläiselle aseistukselle. Teos esittelee yksityiskohtaisesti, mitä suomalaisten käsiin päätyi ja millä tavalla se tapahtui.

Kirja sisältää myös runsaasti tilastoja, jotka kuvaavat ampuma-aseiden tuotantoa Suomessa, puna-armeijalta saatua sotasaalista, Suomen armeijan menettämän aseistuksen määrää lajeittain, tykistön sotasaalista ja menetyksiä jne.

Esimerkiksi Mosin-kiväärin vaiheista Suomen armeijassa kerrotaan kiintoisasti. Suojeluskunnan käytännönläheiset asianharrastajat osoittautuivat kiväärin kehittämisessä paljon osaavammiksi kuin armeijan virkamiehet.

Kirjan aikajänne ulottuu sisällissodasta aina talvi- ja jatkosodan motteihin. Vauhdikkaisiin rintamakuvauksiin on liitetty runsaasti fakta-aineistoa, ja ne on havainnollistettu kartoin ja valokuvin.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone