Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Flow
Isbn: 978-95-2291-146-9
Förlag: Docendo
Kategori:
Psykologi Medicin & hälsa Ekonomi & marknadsföring
Tillgänglig sedan: maj 2019

E-bok

Flow

Ihmisiä kiinnostaa yhä enemmän onnellisuus, elämänlaatu ja hyvänolon tunteiden tavoittaminen. Flow tarkoittaa psyykkistä tilaa, jossa kaikki tuntuu onnistuvan - ihminen uppoutuu tekemiseen niin täydellisesti, että kokee sulautuvansa siihen, ja kadottaa jopa ajantajun.

Kirja on tarkoitettu jokaiselle, joka haluaa ymmärtää flow-kokemusta ja flow-tilaan pääsemisen edellytyksiä liikunnassa ja urheilussa. Vaikka flow-tilaa on tutkittu paljon, sen mysteeri on vielä monelta osin selvittämättä. Erimielisyyttä on siitä, voiko flow-tilan tavoittaa tietoisesti vai päädytäänkö siihen sattumalta.

Monet huippu-urheilijat pyrkivät opettelemaan reitin omaan flow-tilaansa. Liikunnan harrastajat kuvaavat, miten he saavuttavat flow-tilansa taitotasolla, jolla juuri ja juuri pystyvät vastaamaan liikuntamuodon haasteisiin. Sanotaan, että flow-kokemukset ovat yleisiä juuri liikunnassa, koska liikuntakokemuksissa yhdistyvät mielen ja kehon tuntemukset. Flow-kokemus vahvistaa myönteisellä tavalla liikunnan harrastamista ja motivoi uusien haasteiden tavoitteluun.

Toteutuvatko nämä flow-odotukset liikunnassa? Miten flow-tila voitaisiin tavoittaa tietoisesti ja voidaanko flow-tilaan pääsyä edistää harjoittelemalla? Kirjassa etsitään vastauksia näihin kysymyksiin ja innostetaan lukijaa tutkailemaan omia mahdollisuuksiaan flow-tilojen saavuttamisessa.

Psykologian dosentti Leena Matikka on tutkinut elämänlaatua ja onnellisuutta sekä erityisesti tennispelaajien ja golffareiden flow-kokemuksia. Kirjassa hän haastaa lukijat koettelemaan tutkimustuloksia ja kokemustietoa omissa liikuntaharrastuksissaan ja etsimään omia yksilöllisiä ratkaisujaan flow-tilan tavoittamisessa.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone