Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Blairista Brexitiin
Isbn: 978-95-2345-582-5
Förlag: Gaudeamus
Kategori:
Historia
Tillgänglig sedan: oktober 2019

E-bok

Blairista Brexitiin

Vielä sata vuotta sitten Britannia hallitsi valtavaa aluetta, johon kuului neljännes maapallon asukkaista. Imperiumin hajoamisen jälkeenkin kuningaskunta on ollut huomattava kansainvälinen toimija, mutta onko sen mahti nyt murtumassa? Miten Britannia ajautui Euroopan laidalle?

Blairista Brexitiin selvittää viime vuosikymmenten poliittisia käänteitä Britanniassa ja osoittaa EU-eron reunalle johtaneiden myrskyisten tapahtumien historialliset juuret. Kirja nostaa esiin Britannian lähihistorian merkittävimmät hahmot Margaret Thatcherista Tony Blairiin ja David Cameroniin ja käsittelee heidän osuuttaan brittiläisen yhteiskunnan uudistamisessa.

Teos on ajankohtainen analyysi maasta, jonka tulevaisuus EU:ssa tai sen ulkopuolella vaikuttaa väistämättä koko Eurooppaan. Britannia ei ole unohtanut imperialistista menneisyyttään vaan on tavoitellut Euroopan johtavan valtion paikkaa. Tämä unelma on nyt kuitenkin veitsenterällä. Ajautuuko kuningaskunta tuuliajolle, vai nouseeko se uuteen kukoistukseen?


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone