Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Homo Sapiens - Luotu liikkumaan
Isbn: 978-95-2312-932-0
Förlag: Minerva kustannus
Kategori:
Medicin & hälsa Naturvetenskap
Tillgänglig sedan: november 2019

E-bok

Homo Sapiens - Luotu liikkumaan

Homo Sapiens - Luotu liikkumaan on ajankohtainen ja monipuolinen tietokirja ihmisen kehityksen ja ympäristön suhteesta.

Kirja kuvaa kansantajuisesti, miten ihmisen keho on kehittynyt miljoonien vuosien aikana, mutta elinympäristö muuttunut radikaalisti vain viimeisten parin sadan vuoden aikana.

Vybarr Cregan-Reid osoittaa kirjassaan, että vaikka elämä on monella tapaa helpompaa kuin ankarissa olosuhteissa eläneillä esi-isillämme, todellisuudessa ympäristö, jossa elämme, sairastuttaa meidät.

Biologisesti ihminen on yhä metsästäjä-keräilijä, joka on suunniteltu liikkumaan ja joka ei tiedä tuolista mitään.

Ympäristön ja kehon välisestä ristiriidasta seuraa monenlaisia vaivoja ja sairauksia: mm. selkävaivoja, sydän- ja verisuonitauteja, kakkostyypin diabetesta, syöpää, hammasongelmia, monenlaisia psyykkisiä ongelmia, kuten jatkuvaa stressiä, unettomuutta ja masennusta.

Kehityksen kelloa ei voi kiertää taaksepäin. Vai voiko? Vybarr Cregan-Reidin mukaan voimme tehdä paljonkin. Meidän täytyy vain opetella elintapoja, jotka vastaavat paremmin omaa historiallista kehitystämme.

Vybarr Cregan-Reid on kirjailija ja Kentin yliopiston tutkija. Hän on aiemmin julkaissut mm. Footnote: How Running Makes Us Human. Hän on kirjoittanut moniin julkaisuihin lukuisia artikkeleita ympäristön vaikutuksesta terveyteen, mm. The Guardian, The Independent, The Mail, The Washington Post.



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone