Jump to content
Cover for Merenneidon kuolema
Isbn: 978-95-2375-256-6
Publisher: Minerva
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: March 2021

E-book

Merenneidon kuolema

Trilleri vie H. C. Andersenin mukana 1830-luvun Kööpenhaminan synkälle puolelle.

”Katso, se näyttää ihan merenneidolta!” Väkijoukosta kuuluvat pienen pojan sanat saavat nuoren Mollyn astumaan lähemmäs. Häntä kohtaa kamala näky. Kanaalin törkyisestä vedestä nostettu prostituoitu on hänen sisarensa.
Brutaalisti murhattua naista kauhistelevassa väkijoukossa Molly huomaa tutun nuoren miehen, runoilijaksi kutsutun Hans Christian Andersenin. Molly on useasti nähnyt tämän vierailevan sisarensa luona. Myös iltana jona sisar katosi.
Todistajalausunnon perusteella Andersenista tulee murhan pääepäilty. Hänen on nopeasti otettava kohtalonsa omiin käsiinsä ja löydettävä oikea murhaaja välttääkseen pyövelin kirveen.
Köyhyyden, tautien, kaaoksen ja poliittisten juonittelujen riivaamassa Kööpenhaminassa tämän murhan syy osoittautuu erityisen makaaberiksi.
Kun murhaajan henkilöllisyys lopulta selviää, Andersenia kielletään rangaistuksen uhalla paljastamasta mieltä kuohuttavasta tapauksesta mitään.
Kirjailija päättää kuitenkin kertoa tarinan omalla tavallaan. Hän kastaa kynänsä mustepulloon ja raapustaa otsikon Pieni merenneito, ja loppu on historiaa.

”Nopeakäänteinen juoni kuljettaa lukijaa pitkin yksinvaltaisen monarkin hallitsemaa meluisaa, sotkuista ja surkeaa Kööpenhaminaa.” - Jyllands-Posten

”Kirjan juoni on kaikin tavoin fantastinen. Tästä voi hyvinkin veikata Vuoden paras rikosromaani
-palkinnon voittajakandidaattia.” - Litteratursiden.dk

• Kirjan käännösoikeudet on myyty jo 12 maahan.


Anna Ekberg on pseudonyymi, jonka takana on kaksi tanskalaista bestseller-dekkaristia Anders Rønnow Klarlund ja Jacob Weinreich. Ekbergiltä on aikaisemmin julkaistu dekkarit Salattu nainen, Uskottu nainen ja Kadotettu nainen.
Thomas Rydahl on Kööpenhaminassa asuva kirjailija. Häneltä on aiemmin ilmestynyt dekkaritrilogia Erakko, Paossa ja Myrskyn silmään. Trilogian aloitusosa sai mm. Tanskan parhaan rikosromaanin palkinnon sekä Lasiavain-palkinnon vuoden parhaasta pohjoismaisesta dekkarista.


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone