Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Kiveen kirjoitettu
Isbn: 978-95-2382-027-2
Förlag: Docendo
Kategori:
Samhälle & politik Kulturhistoria True Crime
Tillgänglig sedan: december 2021

E-bok

Kiveen kirjoitettu

Vankilan seinät osaavat puhua. Millaisia tarinoita ne kertovat?

Turun maankuulu vankila Kakola suljettiin vuonna 2007. Ennen kuin taloa ryhdyttiin saneeraamaan arvoasunnoiksi, Timo Simppula ja Minna Hakala taltioivat sellien seinään raapustettuja vankien seinäkirjoituksia.

Vankilan seinille taiteiltu karu galleria nostaa esiin ihmisen äänen, joka on jäänyt suljettujen lukkojen sisään - mutta on kiveen kirjoitettuna. Maailman sivu erilaisten seinäkirjoitusten ja graffitimaalausten taustalla on piillyt tarve jättää jälki omasta elämästä tyhjälle pinnalle.

Kiveen kirjoitettu kertoo lakkautetun Kakolan vankilan asukkaiden elämästä ja unelmista seinäkirjoitusten esittämässä muodossa. Vankilan suljetuissa oloissa ihmiselämän kysymykset tiivistyvät muutamiin keskeisiin teemoihin. Siellä arvioidaan kuljettua polkua rikosten maailmassa. Sellin yksinäisyydessä elää menetetyn vapauden kokemus ja kaipuu. Siihen haetaan lohtua perheestä ja unelmoidaan parisuhteesta. Sieltä halutaan paeta päihteisiin. Sen ahdistamana turvaudutaan uskontoon. Ja sen keskellä etsitään tietä vapauteen.

Kirjan kirjoittaja Timo Simppula on toiminut yli 20 vuotta vankilapastorina. Työssään hän on perehtynyt laitosoloissa elävien ihmisten kokemusmaailmaan ja elämän peruskysymyksiin. Teoksen kuvat on ottanut VEO Minna Hakala.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone