Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Pako Karjalasta
Isbn: 978-87-2820-338-5
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: februari 2022

E-bok

Pako Karjalasta

Ilmari Ampuja on neljävuotias lähtiessään perheensä kanssa Sortavalasta Savoon evakkoon. Perhe muuttaa väliaikaisesta kodista toiseen, ja lapsen näkökulmasta kaikki on muutenkin liikkeessä. Ilmarin havainnot tavoittavat vähitellen muuttuneen tilanteen: äidin isää ikävöivät askeleet ja sodan realiteetit. Ja kun jatkosota loppuu ja isä palaa kotiin, ei seuraakaan onnellista aikaa, vaan perhe hajoaa. Ilmari ja Tapio joutuvat sopeutumaan muutoksiin, ensin kotiseutunsa jättämiseen ja sitten vanhempiensa eroon.

Herkkä ja koskettava jatkosotakuvaus aloittaa Seppo Jääskeläisen Ilmari Ampuja -trilogian. Pako Karjalasta välittää pienen pojan näkökulman riipaisevan kirkkaasti ja tempaa lukijan Ilmarin nuoruusvuosista kertovalle, vaiheikkaalle matkalle.

Seppo Jääskeläinen (1939–2014) oli suomalainen kirjailija, joka työskenteli neljä vuosikymmentä metalliteollisuudessa. Jääskeläinen kirjoitti näytelmiä, romaaneja ja tietokirjoja, ja useat hänen teoksistaan kertovat selviytymistarinan. Hänen tietokirjansa keskittyvät kuvaamaan pääasiassa Lahtea ja Päijät-Hämeen aluetta, joka oli kirjailijan oma kotiseutu.

Koskettava sarja seuraa Karjalasta evakkoon lähtevän pienen Ilmarin varttumista jatkosodan poikkeusoloissa ja sodan jälkeen. Taidokas, historiallinen nuoruuskuvaus jättää lukijaansa viiltävän muistijäljen.

EPUB3: Reflowable


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone