Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Näin selviät tiimin jäsenenä
Isbn: 978-95-2370-318-6
Förlag: Santalahti-kustannus
Kategori:
Samhälle & politik Medicin & hälsa
Tillgänglig sedan: juni 2022

E-bok

Näin selviät tiimin jäsenenä

Vaikka sosiaali- ja terveysalan yksittäisissä asiakastapauksissa luovuus on monesti paikallaan, erinäiset päätökset ja linjaukset tehdään tiimeissä. Tiimityössä tarvitaan tiimiälyä, tunneälyä ja kohtaamisen taitoja. Kun kunkin vahvuudet saadaan tiimissä näkyviksi, ryhmä muodostuu enemmän kuin osiensa summaksi.

Monissa työyhteisöissä istutaan aiempaa harvemmin alas yhdessä. Kun asioista ei keskustella avoimesti, tiimityö ei toimi eikä haastavien tilanteiden käsittely suju. Moni tiimi kärsii myös vuorovaikutustaitojen puutteesta. Miten omaa tunneälyään voi kehittää? Miten kunkin vahvuudet saadaan tukemaan tiimin toimivuutta? Miten tiimi saadaan toimimaan innostuneesti yhteisen tavoitteen eteen?

Tämän kirjan avulla sosiaali- ja terveysalan ammattilainen pääsee tutkimusmatkalle niin omaan rooliinsa tiimin jäsenenä kuin toimivan työtiimin rakennusaineisiin. Ymmärtämällä erilaisia mieltymyksiä ja työskentelytyylejä tiimin keskinäinen arvostus kasvaa. Kirjassa on teorian lisäksi hyväksi havaittuja harjoituksia ja arjen esimerkkejä erilaisista tiimitilanteista.

Sairaanhoitaja (AMK), TtM ja tohtorikoulutettava Mari Seppänen on työskennellyt sosiaali- ja terveysalalla vuodesta 1998 niin asiakastyössä kuin asiantuntijatehtävissä. Moninaisten työroolien myötä Seppänen on saanut tarkkailla tiimien toimivuutta useista näkökulmista. Hän on kirjoittanut suositun teoksen Tunnetaidot voimavarana - Opas sosiaali- ja terveysalalle (PS-kustannus 2021).


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone