Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Inkeriläinen äitini
Isbn: 978-95-2393-002-5
Förlag: Into Kustannus
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: juni 2022

E-bok

Inkeriläinen äitini

Inkeriläinen äitini kertoo Reijo Rautajoen löytöretkestä äitinsä suvun vaiheisiin ja inkerinsuomalaisten uskomattomiin kohtaloihin. Äiti pelkäsi vuosikymmenet pakkopalautusta Neuvostoliittoon.

Inkeriläisten palautus Neuvostoliittoon 1944-1945 merkitsi jatkoa sille hitaalle kansanmurhalle, jota Stalinin hallinto harjoitti inkeriläisiä kohtaan neljännesvuosisadan ajan. Palautus oli petos, johon syyllistyivät sekä Neuvostoliitto että Suomen valtiojohto. Rautajoen historiateos on läpileikkaus Neuvostoliiton synkimpien vuosien vaikutuksista inkeriläisten elämänmenoon.

Kirja on taitavasti rakennettu eepos, joka laajentaa yksilön näkökulman koskemaan laajasti koko inkeriläisyyttä. Siinä toistuvat samat surulliset vaiheet, joita näemme tämänkin päivän maailmassa: vaino, sota, nälkä, karkotukset.

Reijo Rautajoki (s. 1946) on filosofian tohtori ja tietokirjailija, joka on tehnyt inkerinsuomalaisuudesta väitöskirjan. Rautajoki on suosittu luennoitsija ja aktiivisesti mukana nostamassa inkeriläisyyttä uudelleen ihmisten tietoisuuteen.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone