Jump to content
Cover for Inkeriläinen äitini
Isbn: 978-95-2393-001-8
Publisher: Into Kustannus
Category:
Memoirs & Biography
Accessible since: June 2022
Narrator: Jukka Pitkänen
Length: 11 hours 9 minutes

Audiobook

Inkeriläinen äitini

Inkeriläinen äitini kertoo Reijo Rautajoen löytöretkestä äitinsä suvun vaiheisiin ja inkerinsuomalaisten uskomattomiin kohtaloihin. Äiti pelkäsi vuosikymmenet pakkopalautusta Neuvostoliittoon.

Inkeriläisten palautus Neuvostoliittoon 1944-1945 merkitsi jatkoa sille hitaalle kansanmurhalle, jota Stalinin hallinto harjoitti inkeriläisiä kohtaan neljännesvuosisadan ajan. Palautus oli petos, johon syyllistyivät sekä Neuvostoliitto että Suomen valtiojohto. Rautajoen historiateos on läpileikkaus Neuvostoliiton synkimpien vuosien vaikutuksista inkeriläisten elämänmenoon.

Kirja on taitavasti rakennettu eepos, joka laajentaa yksilön näkökulman koskemaan laajasti koko inkeriläisyyttä. Siinä toistuvat samat surulliset vaiheet, joita näemme tämänkin päivän maailmassa: vaino, sota, nälkä, karkotukset.

Reijo Rautajoki (s. 1946) on filosofian tohtori ja tietokirjailija, joka on tehnyt inkerinsuomalaisuudesta väitöskirjan. Rautajoki on suosittu luennoitsija ja aktiivisesti mukana nostamassa inkeriläisyyttä uudelleen ihmisten tietoisuuteen.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone