Jump to content
Cover for Lumihauta
Isbn: 978-95-2364-277-5
Publisher: Aula & Co
Category:
Crime & Mystery
Accessible since: June 2022
Narrator: Mikko Leskelä
Length: 6 hours 40 minutes

Audiobook

Lumihauta

Pohjoinen erämaa kätki pahuuden vuosikymmeniksi. Nyt se on palannut.

Rikostutkijat Matilda Metso ja Elmo Vauramo kohtaavat uransa järkyttävimmän näyn, kun jyväskyläläisestä kerrostaloasunnosta löytyy surmattuna viisihenkinen perhe.

Tapaus sysää Matildan raiteiltaan, ja hän palaa lapsuudenmaisemiinsa Angeliin toipumaan. Siellä hän saa yllätyksekseen kuulla, että hänellä on yksi elossa oleva sukulainen. Sukumysteeriä tutkiessaan Matilda tutustuu kulttiin, joka toimittaa uhrimenoja ja rakentaa erämaahan ihmisen näköisiä lumihahmoja. Angelin kylän menneisyys on täynnä vaiettuja salaisuuksia.

Jyväskylässä perhesurman tutkinta saa erikoisen käänteen, kun käy ilmi, että tapaus saattaa liittyä Matildan traagiseen menneisyyteen. Juttu uhkaa syöstä koko henkirikosyksikön kriisiin, ja Elmo joutuu ensimmäistä kertaa myöntämään, että kaikki tapaukset eivät välttämättä koskaan ratkea.

Lumihauta on hyytävä dekkari perheestä ja itsensä etsimisestä sekä pohjoisen julmankauniista luonnosta ja kipeästä historiasta. Metso & Vauramo -sarjan toinen osa jatkaa kiitetyn Lasitarha-dekkarin rikostutkijoiden tarinaa.

Tuire Malmstedt on Pieksämäellä asuva kirjailija ja opettaja, jonka esikoisteos Pimeä jää palkittiin Suomen dekkariseuran Vuoden esikoisdekkari -palkinnolla.


Lasitarhasta sanottua:

”Hallittu dekkari.” – HS

“Kielellisesti toimiva, rakenteeltaan harkittu ja tyyliltään viimeistelty lukuromaani piinaavien dekkareiden ystäville.” – Satakunnan kansa


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone