Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Kulmat
Isbn: 978-87-2846-343-7
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: augusti 2022
Uppläsare: Juha Seppänen
Length: 7 timmar 22 minuter

Ljudbok

Kulmat

Ilmari on varttunut teini-ikäiseksi ja häntä kutsutaan kaveripiirissä Spädäksi. Ympärillä kuohuu 1950-luvun lopun Helsinki, jonka houkutuksiin hän tutustuu työläisnuorten jengissä. Silloin kun hän ei kulje Vallilassa, Alppilassa tai Pasilassa, Ilmari työskentelee metallioppilaana verstaassa. Orastava itsenäisyys ja tulevaisuus askarruttavat sotienjälkeiseen niukkuuteen kasvanutta nuorukaista. Toisaalta toiveikkuuttakin on ilmassa.

Ilmari Ampuja -trilogian päätösosa vaihtaa yleiskielen stadin slangiin. Todenmakuinen tarina kuvaa aikuistuvaa Ilmaria kiehtovassa, historiallisessa Helsingissä ja muistuttaa, miltä nuoruus tuntuu kaikkina aikoina.



Seppo Jääskeläinen (1939–2014) oli suomalainen kirjailija, joka työskenteli neljä vuosikymmentä metalliteollisuudessa. Jääskeläinen kirjoitti näytelmiä, romaaneja ja tietokirjoja, ja useat hänen teoksistaan kertovat selviytymistarinan. Hänen tietokirjansa keskittyvät kuvaamaan pääasiassa Lahtea ja Päijät-Hämeen aluetta, joka oli kirjailijan oma kotiseutu.

Koskettava sarja seuraa Karjalasta evakkoon lähtevän pienen Ilmarin varttumista jatkosodan poikkeusoloissa ja sodan jälkeen. Taidokas, historiallinen nuoruuskuvaus jättää lukijaansa viiltävän muistijäljen.

Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone