Jump to content
Cover for Ragnar Nordström ja talvisota
Isbn: 978-87-2841-207-7
Publisher: Saga Egmont
Category:
Memoirs & Biography History
Accessible since: September 2022

E-book

Ragnar Nordström ja talvisota

Kun talvisota syttyi, laivanvarustaja Ragnar Nordström kiirehti auttamaan puolustusvoimia. Hän hankki aseistusta kenttäarmeijalle sillä ehdolla, että aseita käytettäisiin Lapin rintaman puolustukseen.

Ragnar Nordström oli paitsi hyväntekijä, myös jääkäri ja everstiluutnantti. Vaikka hän oli menettänyt oikean kätensä sisällissodan taistelussa, vamma ei estänyt häntä jatkamasta maansa puolustamista – hän palasi rintamalle vielä saman sodan aikana. Sama periksiantamaton asenne ja rohkeus näkyy siinä, kuinka tehokkaasti Nordström laittoi pohjoismaisen avustustyön alulle talvisodassa.

Ragnar Nordström ja talvisota on kiehtova elämäkerta miehestä, jonka sankarillinen toiminta auttoi pelastamaan Lapin. Pentti Airion huolelliseen tutkimustyöhön ja arkistomateriaaliin perustuva teos kertoo Suomen kohtaloon merkittävästi vaikuttaneesta Nordströmistä, jonka tarina on aiemmin jäänyt muiden katveeseen.Pentti Airio on eläkkeelle jäänyt prikaatikenraali, joka on kirjoittanut useita sota-aiheisia tietokirjoja. Airio on koulutukseltaan sotatieteiden tohtori.

EPUB3: Reflowable


Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone