Jump to content
Cover for Elämäni eläimet - Jampan villieläinhoitola
Isbn: 978-95-2375-680-9
Publisher: Minerva kustannus
Category:
Memoirs & Biography Science
Accessible since: March 2023
Narrator: Petri Hanttu
Length: 7 hours 51 minutes

Audiobook

Elämäni eläimet - Jampan villieläinhoitola

”Jokaisella eläimellä on oikeus elää rauhassa Suomen luonnossa.”

Hauskoja, liikuttavia, opettavia ja värikkäitä eläintarinoita mieheltä, jolle villieläinten pelastaminen ja hyvinvointi on sydämen asia.

Vuonna 2017 Jarmo Lautamäki perusti villieläinten hoitamiseen ja auttamiseen keskittyneen Elämäni eläimet ry:n, joka tunnetaan paremmin Jampan eläinhoitolana. Lautamäen ohjenuora on, ettei mitään eläintä saa jättää hädänalaiseen tilaan. Hoitolaan tuodaan vuosittain 200–300 mitä erilaisempaa eläinpotilasta.

Kirjassa Lautamäki kertoo kymmeniä erilaisia eläinpelastustarinoita vuosien varrelta. Monesti ne päättyvät onnellisesti, mutta niitäkin kertoja on koettu, kun apu on tullut liian myöhään. Hän kuvaa, kuinka eläimet suhtautuvat pelastajaansa eri tavoin ja kuinka viisaita ne ennen kaikkea ovat. Kaikkea odottamatonta voi tapahtua ja pelastustöitä tehdään välillä mitä erikoisimmissa paikoissa. Pelastustarinoita on joutsenista, oravista, siniketusta, siileistä, variksista, harakoista, viirupöllöistä, mäyristä, näädästä sekä kymmenistä muista lajeista.
Koskettava kirja antaa ajattelemisen aihetta, ja meistä jokainen voi miettiä omaa suhtautumistaan eläimiin ja niiden hätään.

Vesa Kontiainen on juvalainen tietokirjailija ja toimittaja sekä suomalaisen rockmaailman monitoimimies: keikkajärjestäjä, festivaalipromoottori, visailuisäntä, juontaja, luennoitsija ja konsultti.


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone