Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Yöntähti
Isbn: 978-87-2706-534-2
Förlag: Saga Egmont
Kategori:
Romaner Humor Romantik
Tillgänglig sedan: juni 2023

E-bok

Yöntähti

Särmikäs ja oivaltava romaani pitkästä elämästä ja ystävyydestä.

Luokkakokouksessa se keksitään: kahdeksankymppiset ystävykset muuttavat yhdessä lapsuudenaikaiseen kouluunsa. Kielo, Norma, Herbert, Helmi ja Nelli ovat kaikki varsinaisia persoonallisuuksia. Muut seuraavat muuton organisoivaa Normaa ja kuuntelevat suosittua poikamiespappi Herbertiä. Boheemi kirjailija Kielo hauskuuttaa jutuillaan, ja Helmi on persoonallinen kuvataiteilija. Nelli on kipakka entinen keittäjä. Vaikka eläkeläisviisikko nimeää kotinsa Rauhanmäeksi, yhteiselo ei ole alkuun lainkaan sopuisaa. Vahvat persoonallisuudet hankaavat toisiaan vasten, eikä vanheminen ole usein ollenkaan niin seesteistä kuin nuoremmat olettavat.

Yöntähti on tarkkanäköinen kertomus viidestä ikäihmisestä, jotka perustavat yhdessä kommuunin. Yhteiselo alkaa yhteentörmäyksillä, kunnes sopu antaa sijaa. Samalla muistellaan ja tehdään inventaariota siitä, kuinka erilaisiin suuntiin elämä on entisiä koulutovereita kuljettanut.



Sisko Istanmäki on lämpimän humoristisista teoksistaan tunnettu kirjailija. Hän on saanut Kirjallisuuden valtionpalkinnon vuonna 1971 ja Kiitos kirjasta -mitalin vuonna 1996.

EPUB3: Reflowable


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone