Jump to content
Cover for Huruslahden arpajaiset
Isbn: 978-87-2715-109-0
Publisher: Saga Egmont
Category:
Novels
Accessible since: February 2024
Narrator: Jussi Puhakka
Length: 5 hours 41 minutes

Audiobook

Huruslahden arpajaiset

Tositapahtumiin perustuva sotaromaani vie keskelle sisällissodan veritekoja.

Varkauden ruukinkylässä tehdas elättää niin herrat kuin työläiset. Näkemykset ansioista ja oikeudenmukaisuudesta vetävät ylitsepääsemättömän juovan työväen ja tehtaanjohtaja Hjalmarin luotsaaman yläluokan välille. Työläisten rivit rakoilevat, kun rauhanomaista vastarintaa ajava Oskari saa kilpailijakseen agitaattori Matti Aution.

Kun maailmansota ja Venäjän vallankumous heittävät kipinänsä tehtaan ruutitynnyriin, on räjähdys valmis: Suomi luisuu keskelle sisällissotaa. Varkaudessa punainen kaarti ottaa Aution johdolla vallan. Ruukinkylä jää kuitenkin saarekkeeksi valkoisten suojeluskuntien ja Kajaanin sissien piirityksen keskelle. Sota kulminoituu veriyöhön Huruslahden jäällä, kun joka kymmenes mies punaisten rivistä tempaistaan ammuttavaksi. Kahtia jaetun kansakunnan historiaan piirtyvät veriset sanat Huruslahden arpajaisista.

Heinävedellä asuva Martti Issakainen on tehnyt elämäntyönsä kirjailijana ja luomuviljelijänä. Hänen laajaan tuotantoonsa kuuluu romaanien ohella matkakirjallisuutta, elämäkertoja sekä historiaa. Hänen sotaromaaninsa kuljettavat lukijan sotiemme taistelukentille.

Kannen kuva: Varkauden museokeskus Konsti, A. Ahlström Osakeyhtiön kokoelma / Ivar Ekström


Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone